BERGEN TRAPPEDESIGN

Annonse Bergen Trappedesign

Psst! Få -15% på trapp og gratis tegnetime HER!


Denne våren har jeg et skikkelig gøy samarbeid med Bergen Trappedesign i forbindelse med at vi har kjøpt og satt inn trapp fra dem i huset vårt. Og i dette samarbeidet vil jeg at vi alle skal bli bedre kjent med Bergen Trappedesign og forhåpentligvis lære noe nytt! Derfor har jeg også valgt å ta del i hele prosessen rundt vår egen trapp, inkludert å besøke fabrikken i forbindelse med produksjon og prøvemontering av vår trapp. På Instagram HER kan du se mer fra mitt besøk i fabrikken og i feeden kan du se flere bilder og snutter av historien med vår trapp!


Hvem er Bergen Trappedesign?

Bergen Trappedesign er en liten familiebedrift, som drives av Linda og eies av hennes foreldre. Bedriften holder til i Arna i Bergen, hvor de har fabrikk, kontorer og et veldig snart fullstendig showroom. I bedriften er det totalt ni ansatte fordelt på produksjon, montering og salg.


Jan, som i 2016 startet og nå eier Bergen Trappedesign, er utdannet møbelsnekker og har mange års erfaring med trapper gjennom å ha jobbet i andre bedrifter. Få år tilbake bestemte han seg for å stå på egne ben og startet Bergen Trappedesign sammen med sin kone og med hjelp fra sin datter Linda. Er du heldig så er det Jan selv som kommer hjem til deg og tar mål og monterer trappen. Jeg fikk den gleden og for en herlig type! Det er også veldig sannsynlig at du treffer på Linda i prosessen, da hun i tillegg til drift har vært ansvarlig for å tegne trapp for kundene, men nå har det også kommet flere herlige mennesker på laget som tegner og planlegger trappene.


Uansett kan jeg love en hyggelig og god prosess. Vi ble møtt av dyktige mennesker, som åpent hjalp oss å planlegge en god trapp for oss og vårt budsjett!Da jeg var å besøkte fabrikken til Bergen Trappedesign hadde jeg med meg spørsmål fra mine følgere, som jeg fikk svar på for oss fra Linda:


- Hvor stor del av trappeproduksjonen foregår her i Arna?

All produksjonen foregår her i Arna. Noen deler som glass og enkelte rekkverk blir levert av andre lokale produsenter, så setter vi det sammen med din trapp her i fabrikken, eller ved monteringen i ditt hjem.


- Hvilken trappemodell er mest populær for tiden?

Modellen «Ulriken» med underliggende vanger er definitivt den mest populære modellen, spesielt om man har vegger på begge sider av trappen. »Lyderhorn» og «Løvstakken» med enten stålspiler eller glassrekkverk er også veldig populære. Siden alle trappene våre kan lages i ulike materialer og farger, så leverer vi som oftest ulike varianter av disse - gjerne hele trapper i eik med sort rekkverk, eller sort trapp med eiketrinn.


- Hvilke materiale anbefaler dere i trapp for slitestyrke? Tenker på hund, barn og sko.

Eik og ask er veldig gode alternativer dersom man trenger harde trinn. Lasert eik er definitivt det mest populære for tiden.


- Forventet levetid på en trapp produsert i 2022?

Om trappen blir behandlet riktig, så kan den stå lenge - i utgangspunktet livet ut!


- Har dere tilbud/løsninger til fornyelse av trapp?

Dessverre ikke. Vi har spesialisert oss på produksjon av nye trapper. Vi kan levere rekkverksdeler, men tilpasning og montering av dette må man få en snekker til å gjøre, eller om man er handy kan man gjøre mye selv, sånn som Nathalie og Even.


- Om man har åpen trapp, kan dere «gjøre den lukket»?

Er det vi som har produsert trappen i utgangspunktet, så kan vi det. Men vi gjør ikke arbeid på trapper som andre har produsert, både av profesjonell høflighet, men og fordi vi gjerne har ulike produksjonsmåter, materialer og mål. Vil anbefale å ta kontakt med produsenten av din trapp.


- Tilbyr dere skreddersydde løsninger på trapp? Oppbevaring under trapp o.l?

Vi skreddersyr alle trapper sammen med kundene våre og kan lage kombinasjoner av ulike materialer, farger og rekkverksløsninger.


Oppbevaring og løsninger under trapp produserer vi ikke selv, men har mulighet til å levere det i samarbeid med møbelsnekker. Bare ta kontakt, så finner vi en løsning til din drømmetrapp!


Som du kanskje vet, så totalrenoverer vi huset vårt, vi gjør alt vi kan selv, og i researchen vår fant vi ut at trapp ikke er en av tingene vi ville eller kunne gjøre helt selv, derfor ønsket vi heller å få trappen produsert og montert av lokal leverandør og få muligheten til å få lærdom også av denne prosessen. Tenkte å dele litt om det som jeg har lært underveis, som kanskje kan være nyttig for deg!


- Vi hadde en tanke på hvor og hvordan trappen skulle være da vi tok kontakt med Bergen Trappedesign, men vi skjønte fort at det var mye vi ikke kunne om trapp (takhøyder, mål, feste o.l) og fikk mange gode tips og råd fra Linda som var på befaring, og endte opp med en mye bedre løsning enn vi trodde var mulig med vårt utgangspunkt! Vær derfor ikke redd for å ikke ha helt peiling, eller spørre om råd, de som jobber med dette til dagen har mest sannsynlig noen gode synspunkter og kan hjelpe deg å få en god løsning på ditt trapperom.


- Pris på trapp varierer veldig, mye avhenger av hvor skreddersydd du vil ha den (du vet de fancy trappene du har sett på, på Pinterest? Ja, de koster mest) og hvilke materialer du går for. I vårt tilfelle fant vi også ut at vi kunne spare mye på å gå for malt trapp og male trappen selv, vi har dog også lært at det er tålmodighetsarbeid, så det er mulig vi ikke hadde valgt det igjen, he-he. Ikke vær redd for å være ærlig om at budsjettet er viktig i prosessen når avgjørelser skal taes. Det er også muligheter for å velge f.eks litt rimeligere rekkverk i første omgang, og heller få montert et nytt rekkverk ved en senere anledning. Spør også om finansiering, mange tilbyr også delbetaling.


- Den viktigste grunnen vår for å gå for lokal produsent (i tillegg til det åpenbare at jeg <3 små bedrifter og lokale) er muligheten for hjelp og feilretting om det blir nødvendig. Kanskje det er noen kroner å spare på en trapp du finner på nett, som gjerne er produsert i et annet land etc., men da er man ansvarlig for at alle mål er nøyaktige selv, og det blir mye vanskeligere å få hjelp om noe viser seg å være feil ved montering eller i ettertid. Så langt har vi ikke møtt på noen problemer, men da har produsenten av vår trapp vært og tatt mål og kontrollmål, hatt dialog med oss på hva som kan påvirke trappen o.l.

Vi føler oss også helt trygge på at om det skulle være noe, så får vi god hjelp av mennesker som kan komme hjem til oss og se på trappen.


Nå gleder vi oss over å ha en ny, funksjonell og (om jeg får si det selv) drit lekker trapp i hus, masse ny lærdom og et mye mer brukervennlig hjem. Husk at om du tenker på ny trapp, så får du -15% og gratis tegnetime HER.


Er det mer du lurer på om trapp eller Bergen Trappedesign? Ikke vær redd for å spørre her eller på Instagram.


___________________

♡ Nathalie43 views0 comments

Recent Posts

See All