DIY: OPPUSSING AV PINNESTOLER

Spisestuestoler er noe av det vanskeligste å bli klok på synes jeg, det er så mange fine, men har erfart at det er best å kunne prøvesitte dem før kjøp, vi liker å sitte i mange timer ved spisebordet, så de må være gode OG fine. Så jakten pågår, men i mellomtiden må vi ha noe å sitte på, og vi har fortsatt noen pinnestoler som jeg fikk gratis på FINN for noen år siden, men vi har ikke brukt de så mye i huset, da de var i feil farge og ikke passet inn. Jeg malte de sorte da vi bodde i leilighet tidligere, der hadde vi sorte vegger i stuen og derfor passet de fint inn der.

Som du ser har stolene blitt litt slitt, selv gulvmaling varer ikke for evig. Spesielt ikke på stoler som har vært med på flyttelass, blitt brukt flittig under oppussingen (de er grei å stå på, sette ting på og som sagebord) og som har stått lagret i en krok bak en masse andre greier over lengre tid. Jeg startet prosessen med å pusse lett over stolene med P120 papir, bare for å matte de litt ned. Vasket så stolene godt med våt fille og lot de tørke godt. Det er viktig at stolene er tørre før maling. Deretter gikk jeg løs på dem med tre stjerners gulvmaling og pensel!

Stolene ble malt i fargen "Washed Linen" fra Jotun. Det er samme som jeg har på veggene og på bordet. Bordet er også pusset opp, det kan du lese om HER. Som tidligere nevnt, er ikke gulvmaling heller for alltid. MEN det er veldig slitesterkt og man har muligheten til å bare flikke over om det skulle komme en ripe eller to. Det er uansett en enkel og god måte å fornye ting på - for å gi det en lengre liv i hjemmet ditt. Og husk! Kun fantasien setter grenser for valg av farger, det finnes så mange kule varianter i alle slags farger der ute, så velg noe som passer til deg og ditt! _________________

Følg meg gjerne på @nathaliefli.

Tag dine egne prosjekter med #nathalieflidiy for å dele med meg!


♡ Nathalie

63 views0 comments

Recent Posts

See All