#NATETIPSER - EN LITEN JAKKEGUIDE

Annonse* / Inneholder annonselenker✦ De siste, rare årene har gitt meg mye å bryne meg på, vektøkning og flere utfordringer på kles-fronten for eksempel, og jeg har erfart at der er jeg ikke alene, klær og spesielt ytterklær er vanskelig uansett størrelse, men litt ekstra utfordrende for oss med større størrelser. Blant annet har jeg lett lenge for å finne jakker som passer og som faktisk kan lukkes igjen, det er merkelig hvor lite gøy det er å gå gjennom vinteren i en jakke som ikke går igjen... Men nå etter et par år har jeg endelig funnet jakker til hver anledning som jeg elsker! Når jeg har delt lignende problemstillinger på instagram tidligere, har jeg fått så mange meldinger som går på at andre sitter med samme problemer og gjerne ønsker seg tips og råd, derfor tenkte jeg å dele en liten guide til jakker jeg har selv, eller har brukt/prøvd på, som jeg er fan av - i tilfelle du kan få noen tips eller en ny favoritt ut av det! REGNJAKKE: Jeg bor jo i Bergen, og her er regntøy og sjøstøvler et must! Men jeg er ikke spesielt glad i å gå med regntøy, det skal jeg innrømme, så jakten på digg regntøy har vært lang.. Første tipset er: Trenger du godt, gammaldags "regnsett", altså regnbukse og regnjakke som holder regnet ute uansett forhold (okei, nesten. INGENTING tar bergensvær hundre prosent) så har Coop Obs godt regntøy, i store størrelser, flere farger og god kvalitet. I alle mine år på skole og barnehage så sverget jeg til Coop Obs sine regnsett, har hatt sort i mange år og også gult, fordi gult er kult. Så skal du ha fatt i regntøy i større størrelser, sjekk ut Coop Obs! Andre tips: Didrikson! Og igjen, her har jeg funnet den perfekte "allværsjakke" eller det som jeg bruker på de vanlige regndagene, på Coop Obs! Jeg har min i str 44/46, og jeg har grei plass til tjukk genser på de kaldere høst dagene. Den er god og lang, slik at jeg ikke blir våt på lårene, og har gode lommer. En favoritt! Det finnes mange Didrikson jakker og steder som selger dem, så anbefaler en runde å prøve noen og finne din modell. Min er fjorårets modell fra Coop Obs!, men de har lignende og tilsvarende også i år, verdt en tur for å prøve!

Tredje tips: Anorakk! For oss som har litt mer å være glad i, så er anorakk skikkelig digg. Jeg synes generelt det er digg da og har brukt anorakk mye, alltid, uansett størrelse. For et par år siden kjøpte jeg faktisk matchende (ikke le!) Rains anorakker til meg og Skjegget, ikke fordi vi skal matche, men fordi begge trengte nye regnjakker og begge likte den samme best av alle vi fant, det er sjeldent vi bruker den samtidig, men mamma f.eks synes vi er veldig søte når vi gjør det!

Men ja, som sagt: anorakk anbefales og min er fra Rains. Jeg finner ikke igjen denne modellen på nettet, men Junkyard blant annet fører Rains, og de er generelt gode på størrelser (unisex!) jeg har min anorakk i L/XL og Skjegget i M/L, begge to passer til meg, jeg foretrekker at regnjakken er litt løsere, så trives best i L/XL. S

Bonus tips: Rains har også bager, sekker og vesker som tåler selv skikkelig, skikkelig bergensvær! Jeg har den store sekken her, som jeg brukte da jeg studerte og måtte ha med pc, bøker osv ut av huset, og jeg bruker den masse enda! Svigermor likte sekken min og ønsket seg vesken i samme serie, hun har pleid å bytte på hvilken veske hun bruker, men nå er det bare den, hele tiden, så anbefales! VINTERJAKKE: I fjor vinter da vi fikk rekord kald vinter, hadde jeg ingenting yttertøy som passet for det, de få gangene jeg gikk utendørs (utenom for å sitte meg i en bil direkte til et sted) så frøs jeg kattunger på meg og det endte med at jeg stort sett bare ikke gikk utendørs. Og det var ikke bra, og i hvert fall ikke noe digg. Så da satt jeg det som mål å ha skaffet meg tøy som gjør det mulig for meg å være mer utendørs denne vinteren (krysser alle fingrene for at det ikke blir en ny vinter som i fjor, men!) - mangler fortsatt noen deler, som en god, tjukk turbukse og eventuelt andre bukser til vinterbruk. Men jeg har klart å skaffe godt ullundertøy, fra Helly Hansen. Det finner du blant annet her! Og nå har jeg endelig fått meg et par gode vinterjakker, som vil være gull når det atter en gang er snø og vinter her. Første tips: Får vi ikke en rekord kald vinter, og i tiden før det blir skikkelig kaldt så er jeg en lag-på-lag fan, ull, god genser og så denne lette dunjakken✦ fra Cubus. Den stopper vinden og er god på. Det at jeg kan lukke den helt igjen og fortsatt føler meg sportydigg er også et stort pluss! Jeg har den i XL. Har brukt jakken masse allerede, da jeg kjøpte min tidlig i år, likte den så godt at jeg kjøpte lik til mamma til bursdagen, og nå bor hun i sin også! Jakken finnes også i burgunder,blå✦ og grønn✦ - og i en variant uten hette her.✦ Har prøvd den på også, like digg og fin, jeg ville bare ha den med hette, da funker den bra også i litt duskregn og jeg foretrekker gensere og jakker med hette. Ikke at jeg helt vet hvorfor. Veldig takknemlig for Cubus som har godt utvalg i størrelser, fra XXS til XXXL - jeg finner ofte fine, gode og digge klær hos Cubus. ♥

Andre tips: Igjen, anorakk altså. Jeg bare digger det! Så da jeg ramlet over denne vinterjakken✦ på nettet en søndag, måtte jeg bare bestille den for å se om jeg fikk en ny favoritt, og den leverte så til de grader! Den er god å ha på, jeg har plass til en tjukk, god genser og den har god lengde, så jeg slepper å fryse på lårene. Da er det ikke krise om jeg ikke finner meg en god vinter turbukse med det første, jeg kan likevel gå noen turer i nærområdet selv om det blir vinter og kaldt.

Kappahl har også mange andre fine vinterjakker i år, f.eks har de vinterjakken min som vanlig jakke med glidelås, her.✦ En skikkelig digg dun-kåpe her.✦ Og jeg sikler sånn på denne✦ som en pen-jakke til vinteren, for selv om det er en kald sesong er den jo full av kjole-anledninger og jeg fryser! Håper du fikk et godt tips eller to nå, legg gjerne igjen en kommentar om det er noe mer du vil vite! God søndag videre ❤ - *Dette innlegget inneholder annonselenker - annonselenker gir meg muligheten til å få en liten prosent andel av eventuelle kjøp dere gjør basert på mine tips, ingen av produktene nevnt er sponset eller avtalt. ______________


Følg meg gjerne på @nathaliefli

Der kan du også følge taggen #NateTipser for alle mine tips!


♡ Nathalie

320 views0 comments

Recent Posts

See All