#NATETIPSER: JULEGAVETIPS: SMÅ BEDRIFTER. DEL 2

Annonse // Inneholder produkter som har blitt gitt meg i gave. Om det er noe vi har lært i løpet av de siste årene så er det viktigheten og sårbarheten til små bedrifter. Små bedrifter er viktig for norsk økonomi og for lokalt samfunnsliv (kilde: SMB). Små bedrifter = arbeidsplasser, selv på steder der det gjerne eller ikke er så mange arbeidsplasser, så det er blant annet viktig for at vi skal kunne beholde de fine distriktene våre. Og ikke minst er gleden for både små bedriften og kunden ved å ha muligheten til å handle lokalt og motta varer eller tjenester som man vet det ligger enormt med sjel og arbeid bak - utrolig viktig! Så i år, i jakten på gaver til "den som har alt" (det som absolutt gikk mest igjen da jeg spurte hvilke julegavetips som var ønsket) vil jeg sette fokus på små bedrifter og tipse om noen utrolig fine små bedrifter rundt om i vårt land, og oppfordre deg til å handle lokalt i årets julegave jakt! Dette innlegget er del to i serien med tips til små bedrifter, del en finner du her. I dag vil jeg tipse om noen av mine favoritt små bedrifter her i Bergen, og det finner så mange flere enn de jeg nevner, men vil starte med å tipse om bedrifter jeg har erfaring med / kjennskap til, og hvem vet, kanskje dette blir en årlig tradisjon? HEIM BRYGGEN Heimbryggen er en liten butikk, som holder til på historiske Bryggen i Bergen, og nå også har en ny butikk i Strandgaten. HEIM fokuserer på design, mat, kunst og interiør. Det meste de selger er fra lokale og norske produsenter, men også noen internasjonale innslag. Det første jeg tenker når jeg tenker på HEIM er farger og glede, her finner du nydelige og morsomme julegaver til de fargerike og glade menneskene i livet ditt. De tilbyr både klær, smykker, bøker, interiør, julepynt, postere og så mye mer!

Jeg vil tipse litt ekstra om morsom julepynt med kongeparet, her og de kule smykkene fra Baby Daughter, de bare digger jeg! Og du, sjekk ut HEIM på Instagram for fargerik inspirasjon! BY-KC By-Kc er en liten bedrift som har fokus på kvalitet og vil selge unike og håndlagde produkter som de er stolte av. De produserer på bestilling og noen produkter er limited edition - for at kunden skal få noe som ikke finnes hos alle. Foreløpig finner og handler du fra By KC på Instagram, her. "Vi er så takknemlige for alle som handlet hos oss i fjor, som kommer tilbake med bestillinger igjen i år. Det er vi kjempestolte av og tar det som et stort komplement. Vi utvider sakte og er så glad for hver og en som følger oss og gir oss så positive tilbakemeldinger!" - By Kc.

Jeg vil tipse litt ekstra om julestrømper med navn og servietter i tøy med tekst, sistnevnte fikk jeg i fjor og de er så fine, gir det lille ekstra til julebordet! Og det er jo perfekt til noen "som har alt". Så sjekk ut By KC, her! ALTO DESIGN Alto design er nok min absolutte favoritt. Kanskje litt upartisk, i og med at jeg er gode venner med Alfa og Tord som står bak Alto, men de har også helt fantastiske, håndlagde produkter som passer perfekt i et hvert skandinavisk hjem. Og det er noe med det å eie noe som er håndlaget rett borte i nabolaget som gir en ekstra god følelse og kjærlighet til produktet. Hos Alto design finner du blant annet hyller, brett og dørskilt i deilig treverk.

Annonse: Hyllen på bildet har jeg fått i gave fra Alto Design. Vil selvfølgelig tipse om hyllen som julegave om det er noe man kan, men sjekk også ut de superkule do-skiltene her og ikke minst de fineste julestjernene, her. Serveringsbrettene og de andre hyllene er også geniale gaver til noen som har alt! DRØMMEFEST Drømmefest holder til på Sotra utenfor Bergen, og er en fin liten bedrift som driver med eventstyling og festpynt - i tillegg til å ha en nettbutikk der du finner alt du trenger for å lage din egen drømmefest! Nettbutikken er under stadig utvikling og utvidelse, og nå finner du skjønn julepynt og nydelige stearinlys blant annet, så også her kan du finne noen gode julegaver til noen som har alt!

Julepynt synes jeg er et fint julegavetips, og stearinlys også. Det er gjerne ting man ikke går å kjøper selv, eller ting man har behov for mer av. Og lysene hos drømmefest, som du finner her, er blant de fineste jeg har sett! Dansk design og herlige farger. Love! Bonus tips: Ballongpost kan bli en morsom og gøy gave til noen som har alt, både til jul og til andre anledninger! NORTHERNSPELLS Northernspells er en liten indie-bedrift, som blir drevet av designeren Trine Sejrup. Bedriften holder til i Bergen, men sender til hele verden. Hos Northernspells finner du perfekte små gaver til nerden i ditt liv, til tenåringen, pokemon-spilleren eller den som bare liker søte ting. Trine har pleid å være et fast innslag på Bergen Julemarked, og det har blitt tradisjon for meg å kjøpe en ny Northernspells pin hvert år, og håper jeg får gjentatt tradisjonen i år!

Som julegavetips vil jeg du skal sjekke ut pinsene her, der finner du noe til alle! Og denne søte luen er jo perfekt til både tenåringen, kidden og nerden i ditt liv! Sjekk også ut bedriften på Instagram . Bonus tips: Du finner også mye søtt til julekalenderen hos Northernspells! Bare se her! IKKJE LITE Avslutter med å igjen tipse om @ikkjelite som gjør en kjempeinnsats for at vi lettere skal finne de små bedriftene, sjekk oversikten her. Du finner definitivt en små bedrift som har noe for deg eller den perfekte julegaven, og det er jo alltid en bonus å få støtte en liten bedrift!

______________

Følg meg gjerne på @nathaliefli

Du kan også følge taggen #NateTipser for alle mine tips!


♡ Nathalie

93 views0 comments

Recent Posts

See All