#NATETIPSER: JULEGAVETIPS: SMÅ BEDRIFTER. DEL 3

Tiden flyr! I morgen allerede er det Desember, og forhåpentligvis er du godt i gang med julegaver, men i tilfelle du trenger et tips eller to til, så kommer her tredje og siste del (for i år) med julegavetips fra små bedrifter! Du finner del en HER og del to HER! Om det er noe vi har lært i løpet av de siste årene så er det viktigheten og sårbarheten til små bedrifter. Små bedrifter er viktig for norsk økonomi og for lokalt samfunnsliv (kilde: SMB). Små bedrifter = arbeidsplasser, selv på steder der det gjerne eller ikke er så mange arbeidsplasser, så det er blant annet viktig for at vi skal kunne beholde de fine distriktene våre. Og ikke minst er gleden for både små bedriften og kunden ved å ha muligheten til å handle lokalt og motta varer eller tjenester som man vet det ligger enormt med sjel og arbeid bak - utrolig viktig! Så i år, i jakten på gaver til "den som har alt" (det som absolutt gikk mest igjen da jeg spurte hvilke julegavetips som var ønsket) vil jeg sette fokus på små bedrifter og tipse om noen utrolig fine små bedrifter rundt om i vårt land, og oppfordre deg til å handle lokalt i årets julegave jakt! I dag kommer det tips til små bedrifter som jeg har fått personlig anbefalt fra følgere, bedrifter som noen mente fortjener litt heiing og deling! BEEORGANIC Beeorganic - miljøvennlig nettbutikk med det lille ekstra. Her finner du miljøvennlige, økologiske og bærekraftige produkter. "Beeorganic er i dag en miljøvennlig nettbutikk med sterk fokus på miljøvennlige produkter, økologiske produkter, bæarekraft og rettferdig handel. Vi ønsker i tillegg legge til rette for at du enkelt kan navigere deg fra til trygge og giftfrie produkter til hus og hjem, kropp og hår og til de aller minste. Vi ønsker å gjøre det enklere å finne produkter som kan gi en balanser og helhetlig helse, som naturlige kosttilskudd, ørelys, diffusere og eteriske oljer.

Beeorganic ble startet av Ingvild Endresen i 2014. Etter å ha blitt mamma til to jenter vokste det seg fort et stort behov for å kunne gjøre miljøvennlige produkter og trygge produkter mer tilgjengelig. Det var på den tiden vanskelig å få tak i. Idéen om å starte en miljøvennlige nettbutikk ble satt i livet og i 2014 ble Beeorganic til med et lite utvalg miljøvennlige produkter. Idéen om en miljøvennlig nettbutikk skulle se ut til å slå godt rot og er i dag en av Norges største nettbutikker med fokus på miljøvennlige varer, økologiske produkter og trygge produkter uten skadelig kjemi og tilsetnigsstoffer. Den holistiske livsstilen med fokus på en balanser og helhetlig livsstil blir viktigere og viktigere for oss. I dag har nettbutikken fire ansatte og tidvis mennesker i arbeidstrening gjennom NAV. Det er viktig for oss å kunne gi tilbake til samfunnet på flere måter." @Beeorganic har også en skikkelig fin Instagram!

Nå står Kubbelys i bivoks og bolletrekk på min ønskeliste, sammen med flere andre smarte, miljøvennlige produkter. Bonus tips! Har du en julegave mottaker som er veganer, har de masse digg vegansk sjokolade! ANNELI BULL DESIGN Anneli Bull - I tillegg til at Anneli Bull gikk igjen flere ganger som tips, er dette en av mine personlige favoritter også. Anneli lager fantastisk fin kunst og de skjønneste håndmalte stearinlys. "Anneli Bull er en nordnorsk illustratør og kunstner som holder til i Tromsø. Inspirert av naturen, geometriske linjer, mennesker, natur og byliv. Spesielt kjent for sine fargerike by-illustrasjoner tegner hun seg gjennom norgeskartet, med ønske om å spre om seg med fargerike plakater i norske hjem." Sjekk henne også ut på Instagram, @annelibull_design der hender det hun selger originale ting som ikke når nettbutikken! ♡

Vil tipse litt ekstra om den fine Kjærleik plakaten, den er jeg så heldig å ha på min egen vegg. Og by-plakatene er også strålende julegave til en som har alt! HAPPY LIVING Happy Living - Denne nettbutikken blir drevet av Stine og Ståle fra Horten. Jeg ble tipset med en lang melding fra en av Stines venninner, som fortalte at Stine jobber steinhardt for å skape sin egen arbeidsplass etter noen vanskelige år. Og det DIGGER jeg! Både at Stine jobber steinhardt og at venninnen hennes vil henne vel og heier henne frem, det er ingen selvfølge! Så sjekk ut nettbutikken og finn de på instagram @happyliving ♡ Hos Happy Living finner du mye fint interiør, deilig te og lakris, fine barneleker og mer. Definitiv mulig å finne en julegave eller tre i denne fine butikken!

Jeg fant meg et par favoritt julegavetips, denne marmor fjølen - hvoor lekker er ikke den? Og duftlys er jo en stor favoritt hos mange, synes dette med "Love you" var ekstra søtt. HEI FREDAG Hei Fredag - gikk igjen mange ganger som tips fra følgerene, og jeg skjønner hvorfor! For en sjarmerende og unik nettbutikk! "Helgekjensla, kva dag som helst

Fredag er ein butikk og konseptstudio basert i Gamle Lærdalsøyri i Lærdal. Me opna dørene i september 2017, og har sidan då gitt ut fleire magasin, designa eigne produkt og husa ulike kunstprosjekt innanfor veggane våre.

Butikken er eigd og starta av fotograf og forfattar Mariell Øyre, som flytta til Lærdal frå London i 2016 for å få eit roligare småbarnsliv på familiegarden til mannen sin. Men istaden fann ho ut at krambua Oddebui snart var ferdigrenovert og trong leigetakar, og på ein blunk var draumen forma, for som ho seier «hvis ikkje oss, kven?». På tre år har me gått frå å vera ei bittelita bedrift med lager på låven og nær null oppstartsmidlar, til ein arbeidsplass med fleire ansatte og rom for ambisjonar." Sjekk de også ut på Instagram - @heifredag

Fant så mange fine favoritter og tilskudd til ønskelisten hos Hei Fredag, men Spruzzi skålene falt jeg helt for - og denne Cloud bag'en som kan foldes sammen? GENIAL! Anbefaler sterkt å ta en titt i resten av nettbutikken også, her er det noe for absolutt alle! STYLEBYKUL Stylebykul - som Hege (@hegekulhuset) står bak er en kul, liten interiør butikk med skandinavisk design og mange kule produkter! Her finner du varer fra mange av de største skandinaviske merkene og definitivt mange fine julegaver til noen som har alt. "Stylebykul er en interiørbutikk på nett og i sentrum av Øvre Årdal - med hovedfokus på skandinavisk stil og design, her vil du finne flere leverandører fra Skandinavia og flere som er med på å understreke skandinavisk interiør."

Jeg vil tipse om et par ting som står på drømmelisten min, disse puffene fra Normann Copenhagen og romdeleren fra HK Living, den hadde vært perfekt på kontoret. Og denne adventsstaken står på ønskelisten her, tidløs og fin. Du finner varer i alle prisklasser hos Stylebykul, så her kan du finne noen fine julegaver til deg selv eller andre! IKKJE LITE Avslutter med å igjen tipse om @ikkjelite som gjør en kjempeinnsats for at vi lettere skal finne de små bedriftene, sjekk oversikten her. Du finner definitivt en små bedrift som har noe for deg eller den perfekte julegaven, og det er jo alltid en bonus å få støtte en liten bedrift!


______________

Følg meg gjerne på @nathaliefli

Du kan også følge taggen #NateTipser for alle mine tips!


♡ Nathalie

62 views0 comments

Recent Posts

See All