#NATETIPSER: TIBBER

Updated: Oct 2, 2021

Tibber vervekode: 68608e13

Med den får du 500kr å bruke i Tibber Store, helt gratis!

God fredag! ♡ I går tipset jeg om Tibber i story på @nathaliefli og det rant inn med spørsmål, innspill og ønsker. Så for å få dekket alt, skal jeg gjenta meg selv og utdype mer i dette innlegget: Etter et år i enebolig, har vi opplevd noen rekorder vi ikke ønsket oss, både rekordkald vinter (passet kjempebra at vi utsatt å skifte dører/vinduer et år...) og rekorddyr strøm. Selv med peis ble denne vinteren alt annet enn enkel varmemessig og spare strøm kunne vi bare glemme. Vi hadde hørt om Tibber men ikke tenkt så mye over det tidligere, før vi så debatten på NRK 11. Februar om strømpriser og strømselskaper. I det episoden var ferdig, hadde vi byttet fra tradisjonell strømleverandør til Tibber. Først og fremst fordi vi så muligheter til å spare strøm og penger, men også fordi vi er veldig for at forbrukere skal kunne påvirke hva og hvordan ting fungerer, for oss ble det tydelig at tradisjonelle strømselskaper har for frie tøyler og det virker nesten som de går aktivt inn for å lure forbrukere til å betale for ting de ikke forstår. Legger til at vår tidligere strømleverandør ringte etter vi hadde byttet til Tibber og sa klart at de ikke kunne matche prisen.

Så det første som gjør at vi gladelig kan anbefale Tibber er at det er så lett og oversiktlig å ha kontroll på forbruk og priser med appen deres. Det står hvilke strømkilder som er ansvarlig for mesteparten av strømbruken (stort sett oppvarming) og når på døgnet strømprisene er dyrest og billigst. Såpass nøyaktig at man kan vurdere å vente en timestid med å sette på den klesvasken og dermed spare et par kroner!

"Den billigste strømmen er den man ikke bruker." - Tibber

Tibber er det første heldigitale strømselskapet i Norge, som vil si at alt går igjennom appen. Her ser du skjermbilde fra appen hos oss, vi bruker betraktelig mer på oppvarming enn andre kilder. Vi har en varmepumpe i hver etasje og en liten ovn på badet. I tillegg til at vi opplever at prisen generelt er rimeligere enn ved de andre strømselskapene vi har brukt, så er hovedfordelen at du får mulighet til å følge med og kontrollere strømbruken og prisene selv. Som tibber sier: "Det billigste strømmen er den du ikke bruker". Så om du stusser over at prisene ikke er vilt mye billigere, så se om det er noen steder du kan spare! For igjen, hovedfordelen med Tibber er at du selv kan holde styr og følge med. Ingen andre strømleverandører er så transparente og åpne. I vinter da strømprisene var rekordhøye, fikk vi melding av Tibber på forhånd med advarsel om at nå blir det noen døgn med rekordhøy strømpris, som også hjalp på regningen, da vi da hadde mulighet til å bruke vedfyring i stedet for elektrisk oppvarming fordi vi var forberedt. Fordi vi i tillegg har kjøpt Tibber Pulse og Sensibo Air fra Tibber Store så har vi fullstendig oversikt over forbruket i sann tid. Det har nesten blitt en gøy liten hobby å følge med på hva som bruker mye og når, følge med på priser og gå inn for å spare strøm!

Om man har har fått en invitasjon vil du og den som har invitert deg få 500kr i bonus til bruk i Tibber Store, gjelder selvsagt også for de du verver til tibber med din egne unike invitasjon.

SPØRSMÅL FRA FØLGERE: Koster det noe? Tibber tar maks 1øre i påslag per kWt som kun går til å dekke avgifter og lovpålagte elsertifikater. (Til sammenligning tar de fleste andre minimum 3kr påslag per kWt). Tibber tjener ingenting på strømmen du bruker. Man betaler kun 39kr i måneden utover strømprisen. Det er for å dekke appen, analysene som ligger i appen og for at Tibber skal kunne utvikle mer teknologi som hjelper forbrukere å spare og utnytte strømmen på best mulig måte! (Vi heier på dette, veldig!) Så for oss så ser vi på de 39kr som en investering i fremtidens teknologi (solbrillesmiley). Hvordan fungerer det å starte opp med? - Du går inn HER (tibber tinvitasjon - gir deg og oss 500kr i bonus). - Last ned appen. - Legg inn informasjonen som trengs. (Pass på at det legges inn informasjonen på den personen som strømmen står på fra før, for at alt skal gå plettfritt). - Tibber sier opp avtalen du har med strømselskap fra før og fikser alt! - Innen et par uker er du over på Tibber og har fullstendig oversikt, fra du laster ned appen til du blir kunde, kan du fortsatt følge med på priser i appen. Tibber har heller INGEN bindingstid, i motsetning til veldig mange andre selskaper... Hvordan fungerer det med nettleie? Les deg også gjerne opp på hva nettleie egentlig er her. Nettleien kommer på egen faktura, den anbefaler jeg å legge rett inn på avtalegiro så går det også sømløst. Som Tibber opplyser om, så vil det å ha nettleien på samme faktura som strømmen, resultere i økt pris på strøm eller abonnement. Det å ha nettleien på samme faktura vil alltid være dyrere enn å ha de hver for seg. Kan man bruke Tibber appen med et annet strømselskap? Det korte svaret er: Nei. Men man kan ha appen, for kun å se strømpris statistikk uten å ha Tibber. Da får man ingen av de andre fordelene som gjør Tibber så bra, så vil anbefale å gå all in. Du finner min Tibber invitasjon her.

Kjøper de strømmen fra det billigste strømselskapet? De må vel kjøpe fra børsen som alle andre?

Les mer her om ulike typer strømavtaler her.

I motsetning til andre strømselskaper, selger egentlig ikke Tibber strøm/strømavtaler. Tibber kjøper rett og slett strøm for deg, ved å velge den billigste strømprisen til enhver tid. Her er det viktig å huske på at spesielle kampanjer og avslag ikke vil gjelde da Tibber baserer seg på den faktiske strømprisen per time, såkalt timespot - Spotprisen følger markedsprisen på kraftbørsen Nord Pool, som er basert på hvor mye strøm som produseres og etterspørselen. Det vil si at når prisen faller på kraftbørsen, så betaler du mindre, og hvis den øker betaler du mer.

"En spotprisavtale er som regel den billigste strømavtalen med tanke på gjennomsnittspris, forutsatt at du har en som har et påslag som er så lavt som mulig (og det lave påslaget ikke er en del av en kampanje)." - Tibber

I praksis så vil det si at i stedet for at du er bundet til en strømleverandør, så formidler Tibber strøm via det billigste alternativet til enhver tid. Inne på appen kan man se hvilket strømselskap man får strøm fra til enhver tid. Hvilket strømselskap hadde du før Tibber? Vi har hatt litt forskjellig de siste årene, men i borettslaget hadde vi Fjordkraft. Vår historie med Fjordkraft kunne jeg fortalt i det vie og det brede om, men alt som er viktig er at vi var utrolig misfornøyd med både avtalen og kundeservicen og vil aldri aldri vurdere Fjordkraft igjen. Sist har vi hatt Agva. Rimelig og greit selskap, men de har noen lure metoder de også. Vi ble for eksempel lovet minus påslag (altså strømmen var så billig at vi i teorien ble betalt for strømmen) mot at vi opprettet avtalegiro. MEN siden strømmen var billig, kom det jo ingen faktura å opprette avtalegiro på, så da satt de oss over på en helt annen avtale og stipulerte forbruket vårt for 3 måneder til langt høyere kWt pris enn avtalen var (og dette var midt på sommeren). Hadde vi vært uoppmerksomme forbrukere da (og de er det dessverre mange av) så hadde vi bare betalt fakturaen og vært skuffet, men vi tok tak i det og gav beskjed. Så budskapet mitt er: HUSK Å FØLG MED PÅ AVTALENE DINE OG VÆR KLAR OVER HVA DU BETALER FOR! Nå har vi Tibber <3 og har full oversikt, føler oss ikke lenger lurt eller usikker! Og jeg gjentar; INGENTING av dette er reklame, bare en super fornøyd forbruker som vil at dere skal være fornøyde også og derfor tipser om ting som gjør meg fornøyd! Har du flere spørsmål om Tibber, strøm eller Tibber invitasjonen, bare legg igjen en kommentar! ______________

Følg meg gjerne på @nathaliefli

Du kan også følge taggen #NateTipser for alle mine tips!


♡ Nathalie

186 views0 comments

Recent Posts

See All