SVAR PÅ SPØRSMÅL OM RENOVERINGEN!

"Hvorfor kjøpte dere renoveringsobjekt?" Okei, det var litt impulsivt at vi kjøpte dette huset, vi fikk nyss om at det var på markedet, fikk ordnet privat visning samme kvelden og la inn bud. Fordi huset ligger perfekt i det området vi vil bo, rett ved min familie og Skjegget sin jobb. Ooog eiendommen var akkurat det vi drømte om, skjermet, grønn og full av muligheter! Her som vi vil bo er det også veldig dyrt med hus og veldig lite leiligheter, så renoveringsobjekt var innenfor vårt budsjett. Ja, også er vi vel litt over middels glad i en utfordring og ønsket noe vi kunne lage til vårt eget.

"Hvorfor flyttet dere rett inn i huset da dere kjøpte det?" Det var ikke vårt valg og ikke planen, da vi kjøpte huset i Februar 2020, meen overtakelsen som var lagt til 12. Mars 2020 - traff da på dagen da landet stengte ned og megler anbefalte oss å komme oss ut av leiligheten så fort som mulig, slik at vi ikke risikerte å havne i karantene der, da vi skulle selge leiligheten. Den originale planen var å bo i leiligheten i noen måneder og renovere i huset på ettermiddager og i helger, slik at vi ikke måtte bo i fullstendig renoveringskaos IGJEN. Men ja, global pandemi og alt det der. Så vi fikk oss noen gode måneder uten gulv, uten vegger og uten kjøkken blant annet, helt utrolig å tenke tilbake på at vi overlevde - og ikke minst, at vi ikke kranglet noe særlig!

"Har dere erfaring med renovering fra før dette?" Æh, nei ikke egentlig! Men Skjegget er elektriker, og har derfor erfaring fra noe - vi pusset opp en del i leiligheten og lærte litt av det, også er vi heldige med å ha familie og venner som har erfaring og er håndverkere som har hjulpet oss så mye de kan. Vi har håndverkere inne til de tingene som krever det, ellers har vi gjort alt vi kan selv, noe med litt hjelp - og bare funnet ut av ting underveis! "Hva er det vanskeligste med renovering?" Jeg synes all ventingen (for det eeer såå myyee venting) er vanskeligst og kjedeligst, konstant noe som er forsinket, tomt på lager eller en håndverker vi venter på at skal ha ledig tid! Tålmodigheten min har fått kjenne på presset siste årene altså! Skjegget vil nok kanskje si at alt det vi ikke kan, ikke har gjort før og som ikke kan gjøres feil med, er det vanskeligste. Han lever litt mindre etter "det har jeg aldri gjort før, det kan jeg nok!" enn det jeg gjør!

"Hvordan går det med renoveringen?" Takk som spør! Det går! Da vi kjøpte renoveringsobjekt hadde vi aldri trodd at jeg skulle stå uten jobb fjorten dager etter overtakelse, eller at global pandemi skulle gjøre det nærmest umulig å få ny jobb.. eller at jeg da skulle bestemme meg for å satse alt og bli selvstendig næringsdrivende, så noen ting har tatt lengre tid enn vi tenkte, trodde og håpte, men det går jo fremover innimellom! Vi føler det ikke har skjedd så mye mellom høsten i fjor og våren i år, men nå er ting i gang igjen og vi har endelig fått nesten alt vi trenger for å starte på kjelleren, venter på en siste del som etter planen dukker opp i løpet av de neste dagene og DA! DA er vi i gang igjen! I kjelleren skal gulvet flytstøpes, vegger skal bygges og plates, gulv skal legges, vi skal fliselegge deler og alt skal oppdateres, helt nytt elektrisk, varmekabler i gulv og noen gamle vinduer skal fornyes. Resultatet blir at vi får kontor, bod, gjesterom, tv-stue med sovesofa og masse oppbevaring, noe jeg savner noe helt voldsomt! Etter planen skal vi være ganske bra ferdig med kjelleren til jul/nyttår og det gledes! Vil oppdatere og dele underveis fra prosessen både på Instagram og her inne selvfølgelig! ______________

Følg meg gjerne på @nathaliefli

Og har du flere spørsmål om renoveringen eller annet, bare spør! Jeg svarer gjerne!


♡ Nathalie

47 views0 comments

Recent Posts

See All