TEMAUKE: TEPPER - SIZE MATTERS

#NateTipser La oss snakke størrelse ;) For helt ærlig: "Size matters" .. når det kommer til tepper altså. Har satt sammen en liten guide for størrelse på tepper i hjemmet, i ulike rom og soner kan det være ulikt. Men det jeg har funnet ut av i løpet av researchen min, er at "jo større, jo bedre" ofte går igjen. Både av estetiske og praktiske grunner, så la oss se nærmere på det: STUEGRUPPE: (Informasjon om størrelser hentet fra Layered sin teppeskole) Om teppet skal plasseres ved en sofagruppe, bør det være minst 20 centimeter lengre enn sofaens bredde. Helst bør alle bena på sofaen stå på teppet for å binde sammen sofagruppen, gjerne 20 centimeter inn på teppet.

Om sofagruppen er plassert midt i rommet blir det finere om alle sittemøblene står på selve teppet. Som for eksempel lenestoler, puffer og bord. Om en sofa står plassert mot en vegg, er det bedre om bare sofaens forben står på teppet. Når du sitter i sofaen skal føttene dine være på teppet og ikke på gulvet. (Er jo diggere!) Om det er et sidebord ved sofaen bør teppet gå 20 centimeter lenger ut enn der sidebordet ender. TIPS: Tenk også på snublekanter! SPISESTUEN: En vanlig feil mange gjør i planlegging av teppe til spisestuen er å basere teppestørrelsen på størrelsen på spisebordet og glemme stolene! Lite er så irriterende som når stolbena setter seg fast i teppet eller står og "tipper" på teppekanten.

Altså: Mål spisebordets bredde/lengde eller diameter og legg til dybden på spisestolen. Da får du riktig størrelse for å sleppe slike irritasjons momenter. Ellers kan det være lurt å velge et teppe som tåler litt søl og gris, siden det er en spisesone. Syntetiske fibre og ull tåler mer og flekkene vil ikke sitte så hardt i. Anbefaler også å ha tepperens spray tilgjengelig og gjerne en god flekkfjerner. Jeg anbefaler tepperens fra Lone tepper og flekkfjerner fra På Stell.

SOVEROM: På et soverom er det best å plassere teppet under sengen. Teppet bør stikke 60 centimeter ut, slik at man kan gå på teppet rundt sengen. Hvis du har nattbord på sidene er det bra om alle bena er plassert oppå teppet. Om det ikke er mulig er det et godt alternativ at bordet eller bordenes forben står på teppet.

Et annet alternativ er å plassere teppet fra sengens midtpunkt eller lengre ned, slik at sengens forben er på teppet. TIPS: Teppe på soverommet er i tillegg til godt å gå på, sunt for inneklimaet. Tepper samler og holder på støvet i rommet, slik blir det mindre støv i luften og det er positivt for deg. ______________

Følg meg gjerne på @nathaliefli

Du kan også følge taggen #NateTipser for alle mine tips!


♡ Nathalie


22 views0 comments

Recent Posts

See All