TEMAUKE: TEPPER - VASK & VEDLIKEHOLD AV TEPPER

#NateTipser Vedlikehold av tepper, vil vil alle få det til, men man synes kanskje det er litt stress? Har samlet noen vedlikeholdstips og råd her i hvert fall så kanskje det føles litt mer overkommelig etter vi har blitt klokere sammen! BRUK TEPPEUNDERLAG! Under alle tepper bør man ha teppeunderlag. Litt på grunn av sikkerhet, et teppeunderlag vil nemlig gjøre slik at teppet ikke sklir, det er spesielt aktuelt om man har barn eller dyr i hus. Men aller viktigst: Man bør ha teppeunderlag av hygieniske årsaker. Teppeunderlaget gir luftsirkulasjon mellom teppet og gulvet og sørger for at ikke støv og smuss gnies ned i gulvet. Teppeunderlag fås i mange prisklasser og i flere ulike typer. Jeg personlig liker best underlagene i filt/ull som man får hos de fleste møbelbutikker, men har også brukt typen i gummi som man får blant annet på IKEA og Jysk. PRO TIP: Velg et teppeunderlag som kan vaskes og gjenbrukes, da har det lengre levetid og er mer miljøvennlig!

VASKETIPS: (Hentet fra nettsiden Klardag.no) - Test alltid ut hva teppet tåler. Prøv deg på et lite område som ikke er synlig, før du gyver løs på en større flekk eller hele teppet. - Vær forsiktig med temperaturen på vannet. På de aller fleste flekker er det best med lunkent vann. Bruk aldri veldig varmt vann! - På flekker av for eksempel blod eller egg skal du bruke kaldt vann. Varme får nemlig slike flekker til å koagulere raskt og da blir de endelig vanskeligere å fjerne. - Ullvaskemiddel er veldig trygt å bruke, pisk det godt ut i vannet og jobb det ned i flekken mens den er så fersk som mulig. - Kulepenn er en versting, men kan fjernes med rødsprit som du varmer forsiktig opp over vannbad.

FLERE TIPS: - Roter teppet jevnlig slik at det blir slitt og bleket jevnt. - Ulltepper og syntetiske tepper trenger ikke nødvendigvis å vaskes så ofte, men bør støvsuges regelmessig (helst uten børste, for å bevare fibrene). - De fleste tepper kan man faktisk ikke vaske selv hjemme. Bruk flekkfjerning eller lever teppet til rens. - Små bomullstepper kan muligens vaskes i vaskemaskin, sjekk vaskelappen! - Husmortriks: Legg teppet med busten ned i snøen og så gå løs med teppebankeren. Dette sies å fjerne smuss og støv. Jeg personlig vil gjerne tipse om produktene til På Stell, de er uten kjemikalier og milde, dermed perfekt til bruk på de fleste tepper! ______________

Følg meg gjerne på @nathaliefli

Du kan også følge taggen #NateTipser for alle mine tips!


♡ Nathalie

31 views0 comments

Recent Posts

See All